Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Zeven paden transitie landbouw

De SER heeft op verzoek van de oud-minister van Landbouw onderzoek gedaan en dit vastgelegd in een ‘verkenning’. Een uitgebreid artikel geeft aan dat niet alleen de klok tikt voor het milieu, maar ook voor het inkomen van de boeren. Met zeven richtingen, die nader uitgewerkt zijn in dit rapport, vindt transitie plaats naar een duurzame en bedrijfseconomisch verantwoorde landbouw.

Hierbij zijn naast afzetmarkt en agrarisch verdienmodel, ook strakke juridische normen van belang om situaties zoals nu rondom de vergunningen te voorkomen. Iedereen moet weten waar hij of zij aan toe is en voor zijn bedrijfsvoering op de lange termijn bewuste keuzes maken, zo lezen we in een interessant artikel in Nieuwe Oogst.

Als agri-notaris vind ik het een positief en open interview, waarin een heldere uitleg wordt gegeven over het rapport met alle factoren en beweegreden die de dringende noodzaak van een nieuw landbouwbeleid op zeer korte termijn aantonen.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.