Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Zit de rechter wel op de juiste stoel?

In de column ondernemen in Boerderij schuift agrarisch jurist Bruil met de pionnen over het schaakveld. De rechterlijke macht, zoals de Raad van State en het College van Beroep voor het bedrijfsleven, zijn niet democratisch benoemd en mogen volgens hem niet op de stoel van de bestuurder gaan zitten. Als voorbeelden waar het mis ging noemt hij de toeslagen- en de fosfaatrechtenaffaire. “De rechter heeft het misschien niet goed gedaan, maar uiteindelijk zullen de wel democratisch gekozen wetgever en uitvoerende macht beter hun best moeten doen om grote fouten te voorkomen en betere knelgevallenregelingen te maken. Dan ligt de bal ook weer waar die moet liggen”, aldus Bruijl.

Als agri-notaris houd ik wel van de manier waarop oud professor agrarisch recht Bruil, problemen positioneert en aansnijdt. Ik ben het lang niet altijd met hem eens, maar hij zet je wel aan het denken. Zo ook weer met dit artikel.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.