Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Zonnepark is een kwestie van geduld

Ondanks discussie en verzet van natuurorganisaties en omwonenden neemt het aantal zonneparken op landbouwgrond snel toe. Volgens het Klimaatakkoord moet ongeveer 2% van de landbouwgrond ingezet worden voor zonneparken. Die oppervlakte is nog niet gerealiseerd, maar er wordt hard aan gewerkt.

In Boerderij vertelt akkerbouwer Jan Reinier de Jong uit Odoorn over de totstandkoming van een zonnepark van 25 hectare. In mei 2012 is hij gestart met de realisering, in samenwerking met de gemeente. Nu is de bouw nog steeds niet gestart, omdat er geen capaciteit is bij de netwerkbeheerder.

Een ondernemer moet altijd uitkijken naar nieuwe uitdagingen en kansen voor zijn bedrijf. Het opzetten van een zonnepark in samenwerking met anderen betekent dat je goed moet weten onder welke voorwaarden je de grond ter beschikking stelt. Dé Agri-Notaris is de juridisch specialist die je kan helpen bij het opstellen en beoordelen van de contracten.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Caki Media

Marco Lenderink

Marco Lenderink

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr M. (Marco) Lenderink, notaris en mediator. Ondernemer in Haaksbergen. Secretaris van de stichting Vrienden van Zorgboerderij Erve Meyerinkbroek.