Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Zonneparken op landbouwgrond Drenthe beperkt

Dankzij een lobby van LTO Noord heeft de provincie Drenthe beperkingen gesteld aan het aantal oppervlaktes aan zonneparken per gemeente.

LTO Noord bericht hierover. Totaal mag 1.400 hectare grond voor zonneparken worden ingezet. LTO Noord bestuurder Brenda Timmerman is er blij mee.

LTO Noord pleit voor meer zonnepanelen op daken in plaats van op kostbare en vruchtbare grond. Daar juist moet voedselproductie plaatsvinden. Vorig jaar werd in Drenthe de motie Zon op Dak aangenomen. Energieopwekking met zonnepanelen moet zoveel mogelijk eerst op alle geschikte (bedrijfs)daken. LTO Noord heeft het verzoek gedaan tot vergroting van de netcapaciteit om zonnepanelen op daken van agrariërs te realiseren. Middels het project Zon op dak Drenthe worden agrariërs in Drenthe begeleid bij de realisatie van zonnepanelen op agrarische daken.

Plaatsing van zonnepanelen op uw dak heeft gevolgen voor uw eigendom en financieringen. Laat uw agri-notaris u daarover informeren.

Gea Bijlsma

Gea Bijlsma

maakt deel uit van het redactieteam van agrinotaris.nl. Mr G. (Gea) Bijlsma, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer bij Notariskantoor Oosterhesselen.