Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Zoönosen en experts

Dieren kunnen infectieziekten op mensen overbrengen. Denk aan de nertsen die het coronavirus hebben verspreid. Sinds 2011 is hiervoor een zoönesestructuur ingesteld, waarbij professionals zich bezighouden met monitoring en vroegtijdig waarschuwen voor risico’s.

Regelmatig vindt overleg plaats met RIVM, GGD en Universiteit Wageningen. LNV heeft opdracht gegeven om te onderzoeken hoe infecties ontstaan, worden verspreid en welke instrumenten en strategieën er mogelijk zijn om deze te beperken, zo is te lezen in Nieuwe Oogst.

Als agri-notaris had ik nog nooit van de term zoönosen gehoord, dus heb ik weer wat geleerd. Het is goed dat hiervoor een structuur in het leven is geroepen, die bedreigingen tijdig signaleren. We weten allemaal waar corona –wereldwijd– toe heeft geleid. Leuk is dat in het artikel de Nederlandse veehouders in dat opzicht een compliment van ons Kabinet krijgen!

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.