Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

40% melkveehouders moet stikstofefficiënter worden

In een zeer verhelderend artikel in Nieuwe Oogst wordt aangegeven hoe het ministerie van LNV het nieuwe mestbeleid, dat rust op drie pijlers, vorm wil geven. Hierbij wordt actie verwacht van bedrijven met meer dan 2,25 grootvee-eenheid per hectare. Kortgezegd komt het erop neer dat extensieve bedrijven, die regulier alle mest op eigen land kwijt kunnen, zo min mogelijk belast worden met regelgeving en administratie. Naarmate er sprake is van een hogere vee dichtheid neemt dit toe.

Ik heb respect voor de mensen die dagelijks bezig zijn om alles te definiëren en vast te leggen in normen op basis waarvan dan weer regelgeving kan worden gemaakt. Ik zou allang door de bomen het bos niet meer zien. Ook respect voor de boeren die dit zich allemaal weer eigen moeten maken.

Annet Varekamp

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.