Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Blijf sterk

De zon laat zich zien. De bloemen gaan bloeien. Een blauwe lucht. De bomen staan, weliswaar een beetje vroeg nog, in knop. Buiten fluiten de vogels. En toch. Dit voorjaar is een volstrekt andere lente dan we ooit zagen. De straten zijn leeg. Veel winkels zijn gesloten. Scholen zitten op slot. De terrassen zijn leeg, evenals de pleinen.

De maatregelen als gevolg van de coronacrisis hebben een enorme impact op het dagelijkse leven. Bijna alles lijkt ineens veranderd te zijn. De crisis treft iedereen en maakt geen onderscheid tussen agrariërs en notarissen. Gezond zijn en gezond blijven is erg belangrijk, maar niet meer vanzelfsprekend. Elkaar een hart onder de riem steken is belangrijker dan ooit.

Tegelijkertijd gaat het werk in de agrarische sector gewoon door. En gelukkig maar. De natuur van de lente is het leven. Lammetjes die geboren worden en kalfjes die blijven komen, zich van geen crisis bewust. Laten we proberen om die mooie dingen te blijven zien.

Hopelijk komt snel het moment waarop we kunnen zeggen dat deze crisis is bedwongen en het virus beheersbaar is. Wie weet is dan de wereld een beetje mooier en liefdevoller geworden, dankzij het harde werk in sectoren die vitaal zijn voor de toekomst van ons land. Wat ons betreft, hoort de agrarische sector daar ook bij. Ons hart klopt voor een mooie toekomst. Laten we sterk blijven.

Wij wensen een ieder veel sterkte in deze veranderlijke tijd. We weten niet hoe lang dat deze tijd zal duren, maar laten we wie om hulp vraagt, helpen wanneer en waar dit maar kan.

Namens het bestuur van de VASN en de redactie van Dé Agri-Notaris,

Ans Post

Ans Post

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid van de Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) en de Vereniging Agrarisch Recht.