Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Nederlands milieubeleid failliet

Het weiden van koeien en bemesten van de grond dreigt vergunningplichtig te worden.

De rechters bepalen wat wel en niet mag. Columnist Robert Ellenkamp geeft in dit artikel in Melkvee aan dat het Nederlandse landbouwbeleid geheel overboord moet worden gegooid en de politiek keuzes moet maken en deze moet vastleggen in nieuw beleid. En dus niet de rechter.

Voor de milieuwetgeving, maar ook bij bijvoorbeeld de waterrichtlijnen liggen de ambities in ons land veel te hoog. Dat doen wij zelf en wordt niet door Europa geëist. Tel daarbij op dat Nederland ook nog eens buurlanden heeft waar minder strenge regels gelden, terwijl de wind hier wel naartoe blaast en het water hierheen stroomt. Manoeuvreert Nederland zichzelf hiermee in een onmogelijke positie?

 Een lezenswaardig artikel wat weer eens een andere blik op de zaak werpt. Vooral dat we onszelf de das om doen en niet Brussel vind ik als agri-notaris een eye-opener.

Annet Varekamp

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W. (Annet) Varekamp, notaris, agrarisch specialist. Ondernemer en vanuit de voorliefde voor de paardensport initiatiefnemer van 'Hippisch Notaris', een onderdeel van Varekamp Notariaat.