Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Nieuwe kansen voor agrotoerisme

‘Nieuwe kansen voor agrotoerisme’ is de kop boven het artikel in Boerderij. Recreatie bij de boer zit in de lift. Dat is al een aantal jaren zo, maar in dit corona-seizoen heeft het recreëren bij de boer een nog grotere vlucht genomen.

In het begin van het seizoen, toen sanitairgebouwen nog gesloten moesten blijven, was het stil, maar daar kwam verandering in. Toen het kabinet reizen naar het buitenland had afgeraden, kwam het toerisme in eigen land goed op gang. Niet alleen in de reguliere recreatie-sector, maar ook voor het agrotoerisme. Denk bijvoorbeeld aan boerderijcampings, B&B’s, vakantiehuisjes op boerenerf.

Overweegt u ook om meer recreatieve activiteiten op uw agrarisch bedrijf te ontwikkelen, laat u dan goed adviseren. In het artikel vindt u een lijstje met tips voor het opzetten van verblijfs- of dagrecreatie.

 Ellen Kok-Hendriks, voorzitter van de Vekabo (de vereniging voor campings en accommodaties op het platteland) waarschuwt er wel voor om niet te licht te denken over de investering in een camping of dergelijke op het boerenerf.

 Belangrijk is om te ontdekken wat bij u past. Denk ook aan de juridische gevolgen. Misschien zit uw bedrijf bij een Natura-2000-gebied en wilt of moet u uw bedrijf anders gaan inrichten. Vraag uw agri-notaris om advies.

 Beeld / bron: Nationale Beeldbank Franke Jong

Diana Riemersma

Diana Riemersma

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr D. (Diana) Riemersma, kandidaat notaris met specialismen onroerende zaken- en agrarisch recht bij Notariskantoor Nicolai te Balk.