Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Planbureau voor de Leefomgeving: Klimaatakkoord leidt niet 
tot voldoende afname van de broeikasgassen

De voorgestelde maatregelen van het klimaatakkoord van het kabinet leiden niet tot de beoogde afname van de uitstoot van broeikasgassen met 49% in 2030.

In Nieuwe Oogst kunt u lezen dat de plannen door de werkelijkheid zijn achterhaald, en dat er de komende jaren op verschillende fronten meer uitstoot wordt verwacht, dan eerder gedacht. Ook wereldwijd zijn de inspanningen nog onvoldoende om de in 2015 in Parijs gemaakte klimaatafspraken te realiseren. De landbouw stoot 26,9 megaton broeikasgassen uit. Het doel voor 2030 is 24,5 megaton.

Het PBL denkt dat met de voorgestelde maatregelen een reductie tot 20,2 à 22,8 megaton haalbaar is. Maar dan moeten boeren en tuinders wel bereid zijn om te investeren in emissiereducerende maatregelen.

Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met het nieuws over het klimaat. De maatregelen die de landbouw zou moeten nemen, worden door Dé Agri-Notaris nauwlettend gevolgd.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Jody Ferron 

Ans Post

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid van de Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) en de Vereniging Agrarisch Recht.