Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Opvolger vinden in het Boer-zoekt-Boer café?

In Nieuwe Oogst wordt aandacht gevraagd voor het in Gorinchem te houden Boer-zoekt-Boer café. Via speeddates is het de bedoeling om bedrijfsopvolgers en bedrijfsoverdragers met elkaar kennis te laten maken, waarbij het specifiek gaat om buitenfamiliaire bedrijfsovername. De organisatie ligt in handen bij het NAJK, die dit samen organiseert met een bank, een accountantskantoor en een coachingsbureau. De financiële, fiscale en communicatieve kant worden daarbij belicht.

Een overname kent ook vele juridische vraagstukken: hoe gaan we om met een voorkeursrecht tot koop, wat gaan we regelen met een meerwaardeclausule, op welke manier gaan we een maatschaps- of vennootschapscontract met elkaar doorspreken en opstellen? Wordt de eigendom meteen overgedragen of wordt er gekozen voor een pacht of erfpachtconstructie? Deze, en nog veel meer juridische vragen, zijn ook belangrijk om te bespreken.

Een mooi initiatief om bedrijfsopvolgers en bedrijfsoverdragers met elkaar kennis te laten maken.
Meer wilt weten over de juridische aspecten van bedrijfsovername? Ga tijdig in gesprek met Dé Agri-Notaris bij u in de buurt.

Beeld / bron: Nationale Beeldbank Annemarie Goudswaard

Ans Post

Ans Post

maakt deel uit van het redactieteam van deagrinotaris.nl. Mr J.W.M. (Ans) Post, notaris, mediator en echtscheidingsbemiddelaar. Ondernemer bij Hobbelink & Buitink in Winterswijk. Bestuurslid van de Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) en de Vereniging Agrarisch Recht.