Dé Agri-Notaris Dé Agri-Notaris
Dé Agri-Notaris

Talent m/v zoekt (agri-)notaris

Op 2 december 2020 hebben twee bestuursleden van de VASN (Govert Jan Hoogeboom en Ans Post) het jaarlijkse gastcollege agrarisch recht gegeven aan de studenten agrarisch recht van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ervaringen uit de praktijk zijn gedeeld met de studenten, die volop de kans kregen om vragen te stellen. Zij stonden ook stil bij de vraag of er nog wel toekomst is voor het agrarisch recht. Uiteraard zijn we van mening dat er toekomst is voor het agrarisch recht, ook al verandert dit mee met de tijd.

De studenten agrarisch recht krijgen de mogelijkheid om een stage te lopen op een kantoor dat is aangesloten bij de VASN. Zo kunnen studenten niet alleen tijdens het college horen wat de ervaringen zijn van de notaris, maar ook zelf in de praktijk eravren hoe het eraan toegaat op een notariskantoor. Daarbij worden uiteraard de geldende RIVM-regels in acht genomen.

Deze gemotiveerde studenten zoeken een bij de VASN aangesloten kantoor. Een stagiair vraagt niet alleen wat, maar brengt ook wat: gedrevenheid, nieuwsgierigheid, wellicht nieuwe inzichten. De ervaring van notarissen die een stagiair hebben ontvangen zijn positief. En wie weet bevalt het zo goed dat u er een nieuwe medewerker aan overhoudt. Ook dat is al voorgekomen na een stageopdracht bij een notariskantoor.

Mag het talent bij u informeren naar de mogelijkheden voor een stageplek? Geef uw mogelijkheden aan bij het secretariaat, waarna het netwerk verder zal worden ingeschakeld.